“Een volledig natuurlijk proces van
schoonmaak en zuivering dat uniek is in zijn soort.”

Hoe werkt BioOrg?

Na jaren onderzoek in Europese bossen heeft Dr. ir. Filip Willocx van BioOrg diverse nuttige bacteriën ontmoet die op de blaadjes en de takken van de bomen leven. Hij selecteerde een groep van 10 species die kampioen zijn in het zuiveren van diverse organische polluenten (fijnstof, VOC’s en allergenen) en in het losweken van kleeflagen die zichtbare vervuiling vasthouden. De selectie van bacteriën werd finaal getest op hun veiligheid en hun samenwerkend vermogen om ook binnen in gebouwen in een levend ecosysteem te kunnen samenwerken en zo de zichtbare en onzichtbare vervuiling te metaboliseren.

De bacteriën zetten de geconsumeerde vervuiling om in energie om zich voort te planten, en laten bij dit proces geen restvervuiling achter. De populatie houdt zichzelf in stand doordat telkens opnieuw met dezelfde bacteriën gepoetst wordt. Een volledig natuurlijk en circulair proces van schoonmaak en zuivering dat uniek is in zijn soort. Deze technologie is recent door verschillende internationale patenten beschermd en wordt bij grote klanten in binnen- en buitenland succesvol toegepast.

Hoe kan ik dankzij
BioOrg kosten
besparen?

Met de BioOrg methode bespaar je uren omwille van de eenvoud van het proces. Je zal dus meer kunnen schoonmaken op minder tijd,  omwille van de pro-actieve zuiveringskracht van de bacteriën en je zal minder vaak moeten schoonmaken, omdat er minder stof en minder vervuiling overal blijft aanplakken. Minder vaak stofzuigen, minder vaak binnenglas wassen en de schoonmaak van kantoor en sanitair gaat opmerkelijk sneller vooruit: de tijdswinst kan echt oplopen.

Testimonial

“In ons gebouw, dat helemaal volgens de C2C principes geconstrueerd is, wisselen landschapskantoren, open ruimtes en binnenglaspartijen elkaar af. En dat brengt extra kosten met zich mee voor de schoonmaak. Met BioOrg heb ik deze kosten beheersbaar gemaakt.”

Frederick Bia – Facility Director
Bia Group Genval

Welke impact heeft de BioOrg methode op mijn schoonmaakproces?

BioOrg zorgt voor een betere luchtkwaliteit en vermindert zichtbaar de aanwezigheid van stof en vuil. Bovendien wordt schoonmaken een pak minder belastend, want de bacteriën van het ecosysteem verlichten de schoonmaaktaken. Het productgamma van BioOrg is geschikt voor het schoonmaken van sanitair, meubilair, vloeren en tapijten alsook voor de schoonmaak van HVAC installaties.

Testimonial

VZW Sint-Jozef, een woon-en zorgcentrum uit de Curando Groep, zet BioOrg in om het schoonmaakproces te verbeteren: meer resultaat met minder moeite.

Welke duurzame effecten heeft de BioOrgmethode op mijn bedrijf?

Samen met bedrijven en werknemers zorgen we voor een gezonde binnenomgeving. Door BioOrg toe te passen, planten we binnenbossen aan die zichtbare en ook onzichtbare vervuiling wegnemen. Het BioOrg schoonmaaksysteem is helemaal circulair: de natuurlijke cleaning energie van de bacteriën is oneindig hernieuwbaar en er blijft geen restvervuiling achter. Voor elk project berekenen wij de impact op mens en milieu.

Testimonial

“Het BioOrg binnenbossen programma maakt deel uit van onze duurzaamheidsstrategie. Bij KBC zijn we er fier op dat onze medewerkers kunnen werken in een veilige, schone en gezonde omgeving.”

 

Dorothy Heyndrickx – Facility purchase KBC Bank