Frequently Asked Questions

Wat zijn goede bacteriën?

De organismen van BioOrg zijn een mix van 10 verschillende goede bacteriën die kampioen zijn in het zuiveren van diverse organische polluenten en het losweken van kleeflagen die vervuiling vasthouden. Tien verschillende species werden geselecteerd uit Europees beschermde natuurgebieden en werken samen in een levend ecosysteem om de zichtbare en onzichtbare vervuiling te consumeren.

Zijn deze bacteriën gevaarlijk voor mens, dier of het milieu?

Nee, dit zijn goedaardige bacteriën, volledig onschadelijk voor mens, dier, planten en het milieu. Ze helpen bovendien het immuunsysteem te versterken.

Zijn er geen gevaren verbonden aan het gebruik van de BioOrg schoonmaakproducten?

De BioOrg schoonmaakproducten zijn pH-neutraal en laten geen restsporen na. Ze kunnen zonder probleem in de waterafvoer geloosd worden en zullen daar hun zuiverende werking zelfs verderzetten. De BioOrg producten kan je gebruiken zonder dat je persoonlijke beschermingsmiddelen moet dragen zoals handschoenen, bril of mondmasker. Dit is ook weergegeven in de veiligheidsinformatiebladen.

Mag ik vernevelen op mijn mobieltje, pc- of tv-scherm?

Zeker en vast. De druppelgrootte is voldoende klein om geen vlekken of vochtige plekken te vormen. Sproei enkele milliliter op het scherm en droog nadien af met een microvezeldoek. Verzeker je ervan om niet te dicht tegen het voorwerp te sprayen en niet te veel product te vernevelen.

Welke geuren kunnen de bacteriën aan?

Alle vluchtige organische componenten zoals zweet, urine, brand, sigaretten of afval. Door de verneveling worden de polluenten uit de lucht gewassen en slaan ze neer. De bacteriën starten dan onmiddellijk met de opname van de verbindingen. Bovendien voeden ze zich met de bronnen van de organische vluchtige componenten en verhinderen ze de vorming van nieuwe vluchtige stoffen.

Waarom moet ik de verneveling herhalen?

Het BioOrg ecosysteem is een bio-dynamisch gegeven. Er komt steeds nieuwe vervuiling bij die van mensen en materialen afkomstig is en die valt letterlijk bovenop de goede bacteriën. Het is dus belangrijk om met regelmaat een nieuwe lading goede bacteriën aan te brengen.

Waar kan ik de BioOrg producten gebruiken?

Echt overal! De BioOrg schoonmaakmethode is gericht op het visueel schoonmaken van organische vervuiling. Graffiti of permanente markers verwijderen? Daar zijn nog steeds andere producten voor nodig.

Mag ik de BioOrg schoonmaakproducten gebruiken in de keuken?

Door de HACCP reglementering raden we af om in een openbare productiekeuken deze bacteriën te gebruiken. In koelkasten, waar alleen verpakte voedingswaren aanwezig zijn of kantines en refters, is er geen probleem om de BioOrg schoonmaakproducten te gebruiken.

Hoe moet ik de producten bewaren?

Droog en uit het zonlicht, best bij temperaturen tussen 5°C en 40°C.

Wanneer ik schoonmaak met BioOrg producten, moet ik dan nog desinfecteren?

Nee, de desinfectiemiddelen en biociden doden de goede bacteriën en verhinderden de werking van het BioOrg ecosysteem.

Kunnen resistente micro-organismen ook resistent worden tegen de BioOrg bacteriën?

Nee, micro-organismen kunnen alleen resistent worden tegen chemicaliën zoals desinfectiemiddelen of antibiotica, maar kunnen niet resistent worden tegen andere micro-organismen zoals de BioOrg bacteriën.

Kan ik BioOrg ook als particulier aankopen?

Als particulier kan je Surface. clean spray kopen in de BioPlanet winkels en via Collect & Go BioPlanet.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over BioOrg? Dan kan je ons altijd via mail of telefoon bereiken.